Đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 trung học phổ thông TP Hồ Chí Minh năm học tập 2013 - năm trước môn Tiếng Anh tất cả giải đáp góp chúng ta học viên ôn tập tác dụng, sẵn sàng cho kì thi vào lớp 10 tới đây. Mời chúng ta tham khảo.

Bạn đang xem: Đề thi môn toán vào lớp 10 năm 2013

Đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Tiếng Anh

Đề thi demo tuyển chọn sinc vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm năm ngoái (Đề 1)

Đề thi test tuyển chọn sinc vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2015 (Đề 2)

SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠOTP HỒ CHÍ MINH

ĐỀ CHÍNH THỨC

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPTNĂM HỌC 2013 – 2014


I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. - “_______ stay with Vietnamese friends in the college dormitory?”

- “Sorry, but I disagree with you, Ben. There’s no chance to lớn practice speaking English then.”A. I think B. How can we C. What about D. Why don’t we

2. The Lunar New Year normally comes _______ late January or early February.

A. at B. in C. on D. since

3. Lan walks past the boutique everyday_______ her way to school.

A. through B. at C. on D. from

4. Auld Lang Syne is a tuy nhiên _______ is sung on New Year’s Eve sầu.

A. it B. whose C. when D. that

5. After an hour walking between the green paddy _______, we finally reached the village entrance.


A. fields B. courts C. yards D. places

6. Areas in the countryside can _______ some rain during the day.

A. reach B. wish C. expect D. turn

7. We shouldn’t do_______bad khổng lồ the environment.

A. nothing B. anything C. everyone D. someone

8. _______ television, people can get the lathử nghiệm information và enjoy interesting programs.

A. Though B. Because C. Therefore D. Thanks to

9. The Internet is now_______ not only in cities, but also in the countryside.

A. careful B. available C. helpless D. interested

10. – “Could you bởi me a favor, please?”

- “_______”A. Let me help you. B. Yes, go ahead!C. No, Thanks. I’m fine. D. Sure. What can I vì for you?

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt)

11. My uncle (A) doesn’t care how much does the car cost (B); he is buying (C) it anyway (D).

12. Stop making (A) so much noise or (B) the neighbors will (C) get angrily (D).


III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

Many countries in Asia, such as Japan, Taiwan, the Philippines, Indonesia, are very (13) _______ lớn the Pacific Ryên ổn which is (14) _______ as the “Ring of Fire”. These countries are affected by more earthquakes & volcanoes than anywhere else in the world. People in these countries may (15) _______ landslides, liquid roông xã, ash & tidal waves as a result. In June 1991, Mount Pinatubo (16) _______ the Philippines erupted. Despite scientist’s advance warning of the (17) _______, hundreds of people were killed. The area around the volcano was badly damaged. Flows of very hot ash & liquid rock forced people khổng lồ run away from the area. They were not able to lớn go baông chồng (18) _______ several months afterwards.

13. A. cchiến bại B. similar C. used D. pleasant

14. A. know B. knew C. known D. knowing

15. A. experience B. enjoy C. take D. discover

16. A. at B. in C. on D. from

17. A. tornabởi B. storm C. eruption D. earthquake

18. A. since B. on C. before D. until

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt)

It might sound strange to you but these are some important rules. If you want khổng lồ pass examinations, then study grammar. However, if you want to become fluent in English, try lớn learn English without studying too much grammar because that will only slow you down & confuse you. You will think about the rules when creating sentences instead of speaking naturally like a native sầu speaker. Some native speakers vì not know so many grammar rules as non-native sầu students bởi.


Everyone can speak at least one language whether they are intelligent, or laông xã some brain power. This could be achieved by being surrounded by that language at all times. You may notice that there are also some people who study abroad & learn very little. That is because they go khổng lồ an English speaking school, but find friends from their own country & don’t practice English. Some others can speak English well because they live in an English speaking environment.

Therefore, why don’t you surround yourself with English? Make rules with some friends that you will only speak English when meeting up for a coffee, for example. You can also carry around an iPod and listen khổng lồ English as much as possible.

19. You don’t need to study too much grammar to be fluent in English.

trăng tròn. You need to lớn be quite intelligent khổng lồ study a language well.

21. Living in an English speaking environment, people will learn the language better.

Xem thêm: Sau Khi Ăn Nên Làm Gì Để Giảm Mỡ Bụng, Ăn Xong Nên Làm Gì Để Không Béo Bụng

22. An iPod may be useful for you khổng lồ improve your listening skill.

V. Use the correct size of the word given in each sentence. (1.5 pt)

23. There have been many ________________in the field of telecommunications. (innovate)

24. I love her voice. She always speaks to lớn me ______________. (soft)

25. Mr Brown is a famous _______________ in the town. (environmental)

26. Banh Chung is a kind of ______________ rice cake. (stick)

27. Everyone loves him because he is ___________ khổng lồ others. (help)

28. It’s not easy lớn ______________ all new words you come across when reading. (memory)

VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

29. He would be healthier, if he __________ so much. (not, smoke)

30. Road users _________ by law to lớn wear chất lượng safety helmets. (force)

31. Please wait right here until Katie _______ back. (come)

32. His daughter is keen on _________ with Barbie dolls. (play)

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2.0 pt)


33. The weather is fine, but Thu is still bringing a raincoat with her.-> Although _______________________________________________________________

34. “Do your homework, son”, said the mother.-> The mother told __________________________________________________________

35. No other members in the class are as tall as Lucie is.-> Lucie is the _____________________________________________________________

36. When was the last time you watched an action movie?-> When did _______________________________________________________________

Đáp án đề thi tuyển chọn sinh lớp 10 môn Tiếng Anh

I. Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

1. D 2. B 3. C 4. D 5. A

6. C 7. B 8. D 9. B 10. D

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. (0,5 pt)

11. B 12. D

III. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5pts)

13. A 14. C 15. A16. B 17. C 18. D

IV. Read the passage, then decide if the statements that follow it are True or False. (1.0 pt)

19. True đôi mươi. False 21. True 22. True

V. Use the correct khung of the word given in each sentence . (1.5 pt)

23. innovations 24. softly 25. environmentalist

26. sticky 27. helpful 28. memorize

VI. Use the correct tense or size of the verb given in each sentences. (1.0 pt)

29. didn’t smoke 30. are enforced 31. comes 32. playing

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. ( 2.0 pt)